Det danske vintervejr er både koldt og vådt, hvorfor det er en god idé at opbevare sine havemøbler ordentligt og beskytte dem mode skader, hvis man ikke vil skifte dem ud hvert år.

Du kan læse mere om, hvordan det er bedst at opbevare dine havemøbler om vinteren, nedenfor.

Beskyt dine havemøbler mod vintervejret

 1. Beskyt dine møbler fra elementerne
  Dagene bliver kortere, og der er en kulde i luften. Nu hvor du ikke bruger så meget tid udendørs, er det tid til at forberede dine havemøbler til de kommende vintermåneder. Selv møbler, der betragtes som vejrbestandige eller er under overdækning, skal sørges for og vedligeholdes.
 2. Gøre dem rene
  Det vigtigste skridt i at forberede havemøbler til opbevaring er at gøre dem rene. Fugt og snavs tilbage på udendørs genstande kan forårsage, at skimmel eller meldug vokser i vintermånederne. Det kan vokse og sprede sig hurtigt, og efterlader dine møbler i dårlig stand, når du er klar til at bruge dem igen. De fleste havemøbler kan rengøres med opvaskesæbe og varmt vand.
  Puder skal også være rene og tørre, før du sætter dem væk til vinteren.
 3. Ekstra beskyttelse
  Når dine møbler er rene, vil en beskyttende belægning hjælpe med at holde dem i god stand til næste forår. Aluminiumsplader eller plastikstykker kan dækkes med et tyndt lag bilvoks for at beskytte dem og brug et lag limpasta til kurvemøbler. Kontroller metalmøbler for eventuelle tegn på rust og fjern med en stålbørste og spray metalmøbler med et silikoneforseglingsmiddel.
 4. Placer under et dækken
  Møbelbetræk er gode til yderligere beskyttelse mod elementerne, selvom du opbevarer dine møbler i et skur eller en garage. Omslagene kommer i en bred vifte af størrelser og vægte, afhængigt af om du vil opbevare dem udenfor eller kun under omslag.