Både møbler og lamper er faktisk gode investeringsobjekter, idet du trods undertiden høje priser stadig får rigtig meget for prisen. Det skyldes jo netop det fænomen, at gamle lamper og møbler giver ejeren flere åbenlyse fordele som disse:

 1. Man får brugsværdien af møblet/lampen.
 2. Man får en unik kunstgenstand i sit hjem.
 3. Hjemmet får et stort løft stilmæssigt.
 4. Der er tale om en sikker investering.

Hvis du er rigtig dygtig, og har sans for at opstøve de bedste køb, så kan du reelt både smukkesere dit eget hjem og måske endda tjene penge ved siden af på sin hobby med handel med gamle lamper.

Du har blot brug for nogle enkelte egenskaber, som udover penge består af en sans for at slå til på rette tidspunkt.

Typer af lamper

Når du køber lamper til indretningen af eget hjem, så må du jo stille visse krav til lampen, der jo skal være i en bestemt stilart, størrelse, prisklasse og passe til det enkelte rum.

Normalt inddeler man lamper efter deres placering i lokalet, og det kan jo være på en hylde, et bord, på væggen samt på gulvet. Hvis lampen hænger ned fra loftet, så kaldes denne type loftslamper normalt for pendler. Kategorierne bliver derfor:

 1. Pendler (loftmonterede lamper).
 2. Vægmonterede lamper.
 3. Gulvlamper (standerlamper).
 4. Bordlamper (kan placeres på borde, kommoder og hylder mv.).

Der findes så utroligt mange forskellige typer lamper på markedet, da de jo netop er fremstillet i masser af udformninger samt i forskellige materialer og farver.

Faktisk er Danmark det land med de mest kendte og efterspurgte lampedesigns netop på grund af flere kendte lampedesignere fra den danske guldalder, der fandt sted midt i det 20. århundrede. Det er hovedsageligt disse personligheder:

 • Arne Jacobsen
 • Poul Henningsen
 • Louis Poulsen
 • Verner Panton

Disse fire har alle haft deres egen individuelle karriere, hvor de har skabt mange typer unikke lamper, der er i dag alle er blevet klassikere på grund af deres tidløse stil, der gør dem velegnede i stuer og kontorer i dag.

Næsten alle mennesker har hørt om PH´s kogle og PH lamperne, og når man ser de enkelte lamper vil man som regel nikke genkendende til dem.

Hvis du blot er investor i sjældne og kostbare gamle lamper, så bør du koncentrere sig om de mest kendte mærker, hvor efterspørgslen er stor, da denne typer lamper altid kan sælges.

Lamper kan nemt handles på nettet

Tidligere foregik det meste handel med gamle lamper og andre brugte genstande i antikvitetsbutikker, på auktioner og gennem avisannoncer i den blå avis, mens man i dag mest handler brugte varer på nettet.

Man er altid velkommen til at afgive et bud på gamle lamper hos online auktionshus Lauritz.com, der netop formidler salg af gamle lamper og andre sjældne genstande primært møbler og inventar.

Her kan du også sætte sine egne lamper og andre genstande til salg, og folk fra hele verden kan nu se din vare samt auktionshusets skønnede værdi, og her gælder det så om at købe billigt og sælge dyrt.