Trænger din stue til lidt intimitet og hygge, kræver det ofte kun små justeringer. Stuen er for mange det rum, hvor en travl dag bearbejdes og batterierne lades op med en god bog i lænestolen eller TV’et i den store flyder. Derfor er det også vigtigt, at du får sat den helt rigtige hyggelige stemning. Det får du inspiration til her.

Lav et intimt sofaområde

Det er afslappende at slænge sig på den store flyder foran flimmerkassen om aftenen. Men det er samtidig en sand opmærksomhedsrøver, som suger nærvær og tilstedeværelse. Gå efter 2-personers sofaer, og sæt dem overfor hinanden i stedet for ved siden af hinanden. På den måde skaber du et rum, der indbyder til lange, dybe samtaler, fordi du og familien i stedet ”tvinges” til at se hinandens i øjnene. Det er en oplagt måde at få mere intimitet bragt ind i hverdagen.

Mal en væg

Du husker sikkert, hvordan der var en helt særligt hyggelig stemning i de hjemmebyggede huler, du lavede som barn. Med lidt maling på væggen kan du skabe lidt den samme atmosfære. Prøv eksempelvis at male en hel bagvæg i stuen i en støvet mørkeblå eller grøn farve. Det giver en hulestemning, som særligt er velegnet, hvis du har et stort åbent rum. Den mørke farve skaber varme og får visuelt væggen til at trække rummet sammen.

Indret med genbrugsfund eller arvestykker

Moderne interiør og nips ser lækkert ud i indretningen. Men det kan også hurtigt blive stift og kedeligt at kigge på. Sørg derfor for at give indretningen et personligt twist med arvestykker eller unikke genbrugsfund. Gammel keramik eller en lænestol med patina giver indretningen et hyggeligt udtryk, som virker både smukt og afslappet på samme tid.

Giv rummet den rette belysning

Ethvert rum kræver belysning. Men i stuen skal du vælge de rette lamper, der kan give den helt rigtige hyggebelysning. Vælg eksempelvis en gulvlampe, og placer den ved siden af sofaen. Lampen skal gerne sende lyset nedad i et blødt varmt lys. Du skal her kigge efter en pære med lav LUMEN i stedet for Watt – det er nemlig LUMEN, der betegner, hvor blødt eller skrapt et lys er.