Hvis du ikke er helt tilfreds med din sengemadras, så kan du glæde dig over, at der findes masser af luksuriøse topmadrasser på markedet. Den perfekte topmadras kan give dig en helt ny form for nattesøvn, så derfor bør du overveje at anskaffe nye topmadrasser, så du kan få en markant bedre søvn. Topmadrasser koster ofte flere tusinde kroner, men de er alle pengene værd, hvis de så kan give dig en helt ny afslappet fornemmelse i sengen og dermed en bedre nattesøvn. Du bør derfor starte med at undersøge topmadrasser på markedet, og hvilke specielle egenskaber de har, så du kan udvælge den model, der passer bedst til dit behov.

Egenskaber ved topmadrasser

Topmadrasser kan fås i flere størrelser, tykkelser, kvaliteter og prisklasser, og på den måde har de også forskellige egenskaber. Med de rette topmadrasser kan I ligge mere komfortabelt i sengen, og hvis I vejer forskelligt, kan det være en glimrende idé med to forskellige topmadrasser til jeres dobbeltseng, så I begge kommer til at ligge perfekt i forhold til jeres vægt.

En tung person bør ligge på en hårdere madras i forhold til en lettere person. En topmadras skal derfor udvælges individuelt, og den skal helst smyge sig omkring kroppen, så du får den optimale liggekomfort. Dine nye topmadrasser sørger også for, at dine madrasser ikke slides så hårdt, hvilket giver dem en længere levetid.

Din topmadras skal sikre en mere jævn vægtfordeling på den store madras, så den belastes mere ensartet. Topmadrasser er normalt fremstillet i en kombination af latex og memoryskum, hvor madrassen former sig efter kroppen.

Gode topmadrasser kan typisk holde til 5-10 årsbrug, hvorefter de ikke længere har de samme egenskaber, som da de var nye. Kroppens belastning samt svedafsondringer er med til at nedbryde polstringen, så derfor kan selv de bedste topmadrasser  ikke holde evigt. Du kan forlænge levetiden på dine topmadrasser, hvis du dagligt sørger for, at de får rigeligt med udluftning.

Find mere inspiration på webshops på nettet

Du bør starte med at danne dig et indtryk over mulighederne, og du finder absolut det største sortiment af topmadrasser på nettet, hvor der findes masser af webshops med alle former for tilbehør til senge. De største møbelforretninger i Danmark har også en webshop med deres samlede sortiment, så derfor kan du finde de perfekte topmadrasser på IDEmøblers webshop, da denne møbelkæde har et stort udvalg af senge og tilbehør i mange prisklasser og kvaliteter. Du bør overveje at købe topmadrasser med et separat betræk, så de er nemme at rengøre og holde fri for husstøvmider. Det kan også være praktisk at kombinere sine nye topmadrasser med nogle rullemadrasser, der jo skåner topmadrassen.