Hvis du og din familie flytter i ny bolig, så får I som regel også brug for at købe nye møbler, og dette kan både være en tidskrævende samt en kostbar opgave. I denne artikel får du råd og vejledning om, hvordan du får mest udnyttelse af pengene til nye sofaer i hjemmet. Nye moderne sofaer koster jo som regel mange tusinde kr., så det er altid en god idé at bruge lidt tid på at finde den perfekte sofa til stuen, så den passer til jeres ønsker og behov. Tænk over om I vil have en sofa med læder, stof eller kunstlæder, sofaens farve, hvad størrelse og udformning den skal have osv.

Forskellige typer af sofaer

En ny stor sofa i stuen er som regel lokalets vigtigste og mest dominerende møbel. Det er normalt at starte sin indretning ved at vælge en passende sofa, sofabord, TV samt eventuelt supplerende lænestole omkring sofabordet. Derudover vælger vi ofte et spisebord med tilhørende spisebordsstole til stuen samt passende lamper som belysning. Væggene dekorerer vi som regel med spejle og billeder, reoler og vitrineskabe. Sofaer findes i mange udformninger, hvoraf de mest udbredte er:

  • 2 personers sofaer.
  • 3 personers sofaer.
  • Hjørnesofaer.
  • Sofaer med chaiselong.
  • Sofaer med pufafslutning.
  • Sovesofaer.

Udover selve formen og designet så kan sofaer jo fås i flere materialer og farver, hvor de mest gængse materialer er stof, læder og kunstlæder. Børnefamilier bør være påpasselige med at vælge stofsofaer, da de kan være svære at rengøre efter spild af mad og drikke på sofaen. Lædersofaer er mere solide og nemme at rengøre, men de koster også mere i anskaffelse. Sofaer i kunstlæder er nemme at rengøre, men til gengæld bliver de hurtigere slidt. Du bør også afprøve en sofa, før du køber den, så du på den måde kender dens affjedring og siddekomfort. Hvis man muligvis skal ofre mere end 10.000 kr. på en eksklusiv hjørnesofa, så gælder det om at få en sofa, der opfylder jeres behov og ønsker.

Køb møbler billigt på nettet

Du bør naturligvis indhente flere tilbud og priser på forskellige sofaer, før du træffer den endelige beslutning, og dette kan naturligvis gøres ved at besøge de lokale møbelforretninger. Du kan dog ofte finde sofaer billigere på nettet, da en webshop jo ikke har samme niveau af driftsudgifter som de fysiske butikker, og butikkerne på nettet har ofte et noget større sortiment at vælge imellem. Du har i øvrigt fuld returret i 14 dage på varer købt i en webshop, så der er ikke nogen risiko ved at handle online. For tiden kan du finde gode tilbud på sofaer hos IDEmøbler, der jo kendes af de fleste, da de har butikker rundt omkring i landet. På deres webshop kan du finde hele deres udvalg af sofaer og andre møbler til hjemmet.