Trænger din bolig til en kærlig hånd? Der skal ikke meget til at give dit hjem et friskt pust. Faktisk kan du med smukt boligtilbehør, der ikke koster en formue give dit hjem en makeover, så den ligner en million.

Skab varme med tekstiler

Med varmt boligtilbehør som puder, tæpper eller plaider kommer du langt. Pynt eksempelvis sofaen med puder i smukke støvede nuancer eller med orientalsk mønster. Det sætter en hyggelig stemning, og det er tilmed dejligt at have noget blødt at lægge hovedet på, når du sætter en serie til at køre på tv’et.

Match pudernes nuancer med et blødt tæppe under sofabordet. Det samler sofaområdet og sætter en hyggelig stemning. Og så er det tilmed rart at stikke tæerne ud på, når det kolde vintervejr sætter ind.

Lav stilleben med fine vaser

En ny vase kan være med til at give boligen et nyt udtryk. Sæt gerne flere vaser i samme nuancer sammen i små grupper, så du danner små personlige stilleben. Det gør ikke noget, at du mikser vaser, figurer og lysestager med hinanden. Og det giver et fedt og personligt udtryk, hvis du kombinerer både nyt og gammelt interiør med hinanden.

Hvis du ikke vil investere i nye vaser eller lysestager, så kan du give dit hjem et helt nyt udtryk ved at sætte en vase et andet sted eller kombinerer dine stilleben på nye måder.

Lys hjemmet op

Lys er vigtigt i enhver bolig. Ikke bare for funktionaliteten, men også for udtrykket. En lampe kan gøre en stor forskel, når du vil forny din bolig. Hæng eksempelvis en væglampe op på væggen i et hjørne og sæt en lænestol til, så du får en hyggelig lille læsekrog. Eller sæt en gulvlampe ved siden af sofaen – den vil sprede et hyggelys og samtidig give sofaområdet et nyt udtryk.

Mal en eller flere vægge

En klat maling kan gøre underværker, hvis du trænger til fornyelse i dit hjem. Det kan være alle vægge i et rum eller blot en enkelt. Rummet ændrer helt karakter, når du eksempelvis går fra lyst til mørkt. Farver på væggene får også møblerne til at træde tydeligere frem. Gå gerne efter en støvet, rolig nuance, som passer godt til den øvrige indretning og farveskala i dit hjem.