Bor du i en etværelseslejlighed, kender du sikkert til udfordringen med pladsmangel og at dele boligen op i flere ”rum”. Her får du en række idéer til, hvordan du bedst løser indretningen i en etværelseslejlighed.

1. Kombiner seng og sofa

Der er naturligvis forskel på størrelsen af etværelseslejligheder. Og bor du i en meget lille en af slagsen, kan det være en fordel at investere i en praktisk sovesofa. Med sådan en får du både en seng og sofa i ét, og du kan derfor slå den op til sofa, når du får gæster.

Der findes mange forskellige sovesofaer i et væld af farver og kvaliteter – og fælles for dem alle er, at de er lette og luftige, så de netop passer til den mindre bolig.

2. Inddel i rum med tæppe eller gardin

Har du lidt mere plads i din etværelses, så du faktisk både kan have en seng og en sofa, kan det være en god idé at adskille ”soveværelse” og ”stue” fra hinanden. Læg et tæppe under din sofa og dit sofabord – på den måde giver det et udtryk for en afgrænset del af rummet. Med en rumdeler eller et gardin – sågar dit tøjstativ – kan du lave en soveværelseszone. På den måde får du selv lavet din egen mini toværelseslejlighed.

3. Indret med multifunktionelle møbler

Der er flere muligheder for at spare på pladsen i din lille lejlighed. Hvis du har brug for at arbejde hjemme i forbindelse med job eller studie, kan det være nødvendigt med et skrivebord. Placer den gerne ved siden af din seng – så har du både et skrivebord og natbord i ét. Er du selv, eller en du kender der er, lidt handy, kan du også bygge din seng op i niveau med et par trapper. På den måde får du masser af opbevaringsplads under, samtidig med at du får skabt illusionen om et nyt rum.